Mihajlović: Krajem 2021. počinje izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda 1Zorana Mihajlović Foto: Press MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će na jesen 2021. godine početi izgradnja postrojenja za kanalisanje i prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu.

Na sednici Radne grupe za praćenje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje prečistača otpadnih voda Grada Beograda, Mihajlović je rekla da su ulaganja u komunalnu infrastrukturu pitanja obezbeđivanja uslova za bolji i kvalitetniji život građana.

„Zajedno sa ovim projektom investiraćemo više od 3,3 milijarde evra u fabrike vode, kanalizacione i sisteme za prečišćavanje voda. Važno je da smo svi zajedno u ovom projektu, jer naš cilj je da radovi započnu na jesen sledeće godine“, rekla je ona.

Mihajlović je ukazala na značaj izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu zbog očuvanja životne sredine.

U toku su geodetski i geotehnički radovi, kao i izrada idejnog rešenja i neophodnih studija i analiza.

Sastanku na kojem je bilo reči o realizovanim i trenutnim aktivnostima, kao i o pregovorima za obezbeđivanje finansijskih sredstava, prirustvovao je direktor predstavništva kineske kompanije CMEC u Srbiji koja radove izvodi Li Sjuećeng.

Sednici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva za zaštitu životne sredine, Grada Beograda, Uprave za javni dug, Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, Instituta „Jaroslav Černi“, JКP Beogradski vodovod i kanalizacija, kineske kompanije CMEC u Beogradu, kao i ambasade Кine u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari