Mihajlović: Na pruzi Beograd - Budimpešta prvi put brzina vozova 200 km na sat 1Foto: Fonet

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom kineske kompanije za železnicu CRSC, koju je predvodio Žu Žilijang, o realizaciji projekta izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta, ali i o drugim infrastrukturnim projektima u železničkom saobraćaju.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Mihajlović je istakla da je brza pruga Beograd – Budimpešta jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u jugoistočnoj Evropi i da je ta pruga veoma važan projekat za Srbiju, jer će prvi put vozovi moći da idu 200 kilometara na sat.

Ona je naglasila da je nesporno da Kinezi imaju ogromno iskustvo u razvoju i opremanju brzih pruga i da je sigurna da će primeniti najsavremenije tehnologije u realizaciji projekta, kao i da će sve biti završeno na vreme.

Predsednik Upravnog odbora kompanije Žu Žilijang istakao je da je CRSC jedna od vodećih kompanija u Kini u razvoju sistema za kontrolu železničkog saobraćaja i izrazio uverenje da će sve biti realizovano u skladu sa najvišim standardima, s obzirom na to da CRSC poseduje tehnologiju i sertifikate u skladu sa evropskih propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari