Mihajlović: Prioritet u 2020. reforme e-katastar i e-prostor 1Zorana Mihajlović: Foto Fonet/Zoran Mrđa

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će za njeno ministarstvo u 2020. godini prioritet biti reforme u oblasti katastra i prostornih planova.

„Već dve godine radimo na uvođenju elektronskog katastra, zajedno smo rešavali i probleme na terenu. Verujem da je sledeća godina godina u kojoj ćemo konačno moći da kažemo da imamo katastar kao još jednu visoko uredjenu oblast, kao što su danas građevinske dozvole, i na terenu, i u percepciji“, rekla je Mihajlovićeva na konferenciji Američke privredne komore (AmCham) „Sedmo prolazno vreme – 2019. godina“.

Mihajlović veruje da je štrajk u Republičkom geodetskom zavodu doprineo da percepcija privrednika o efikasnosti i radu Katastra bude lošija nego što bi inače bila da nije bilo štrajka.

Ona je istakla da je reforma u oblasti izdavanja gradjevinskih dozvola primer kako treba da se sprovode reforme i podsetila da je po izdavanju građevinskih dozvola Srbija danas 9. na svetu na listi Svetske banke.

„Iako je izborna godina, nijedno gradilište neće stati, nastavićemo i sa reformom Katastra i sa reformom e-prostora, jer je važno da uz e-dozvole i e-katastar imamo i elektronske planske dokumente. Važno je i da skratimo vreme za dobijanje priključka na električnu energiju, koje ne bi smelo da bude 128 dana“, navela je ministarka.

Mihajlović je pozvala članice Američke privredne komore da nastave da daju predloge i sugestije kako da se poboljša poslovni ambijent u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari