Mihajlović sa direktorkom EBRD za Zapadni Balkan o nastavku saradnje 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/ZORAN PETROVIC/MO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Zuzanom Hargitaj o nastavku saradnje na infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Zorana Mihajlović je navela da saradnja sa EBRD i njihova spremnost za nova ulaganja, pokazuju stabilnost Srbije i javnih finansija i kako ova banka vidi ekonomiju naše zemlje, saopštilo je ministarstvo.

„Značajno je i što EBRD želi da ulaže i u manje projekte koji su od velikog značaja za veliki broj građana Srbije, kao što je finansiranje rehabilitacije mreže regionalnih puteva, za šta su EBRD i EIB spremni da ulože ukupno 100 miliona evra“, istakla je Mihajlović.

Hargitaj je izrazila i spremnost da ova banka učestvuje u realizaciji jednog od najvećih infrastrukturnih projekata, a to je modernizacija železničkog Koridora 10 od Beograda do Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari