Mihajlović sa direktorom Apatinske pivare: Važne investicije u obnovljive izvore energije 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom Apatinske pivare Igorom Vukašinovićem o poslovanju ove kompanije u oblasti potrošnje i proizvodnje električne energije, kao i energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije.

Mihajlović je istakla da novi Zakon o obnovljivim izvorima energije omogućava nove investicije u ovoj oblasti i zelenoj ekonomiji, te da je zbog toga važna saradnja javnog i privatnog sektora.

„Vi ste društveno odgovorna kompanija, sve gde možemo da radimo zajedno, tu smo, da vaša kompanija bude primer“, rekla je ministarka, saopštilo je ministarstvo.

Vukašinović je rekao da je Apatinska pivara fokusirana kroz razne inicijative na poboljšanje energetske efikasnosti, kroz projekte, kao i kroz kontinualno unapredjenja rada.

„Uveli smo sistem monitoringa energije, samo tokom ove godine postavljena su dodatna merenja. Mnogo novih projekata je u planu, između ostalog instaliranje solarnih panela na krovove proizvodnih hala, kao i zamena stolarije i povećanje energetske efikasnosti“, kazao je on.

Vukašinović je izjavio da je kompanija usmerena na dobijanje trajnog rešenja za proizvodjača električne energije i da ima postrojenje koje koristi biogas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari