Mihajlović: Sa Svetskom bankom unapređujemo poslovnu klimu u zemlji 1Foto: MGSI

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima Svetske banke o unapredjenju poslovne klime i povećanju konkurentnosti Srbije, jačanju finansijskog tržišta i novoj agendi rasta, kao i transportnom sektoru i sprovodjenju reformi značajnim za uslove poslovanja u zemlji.

Mihajlović je, u razgovoru sa šefom Кancelarije Svetske banke u Beogradu Stivenom Ndegvom i globalnim direktorom za finansije, konkurentnost i inovacije te banke Alfonsom Garsijom Morom, istakla da su ova i naredna godina od velike važnosti za srpsku ekonomiju, te da je po pitanju poslovne klime uradjeno mnogo, ali da je još posla pred državom.

„Sproveli smo dobre reforme, posebno kada su gradjevinske dozvole i katastar u pitanju, ali to nije dovoljno. Mi smo otvorena ekonomija i izuzetno su nam važne nove investicije, ali i bolja povezanost sa regionom. Pokrećemo novi investicioni ciklus i projekte vredne više od 10 milijardi evra, važno je da imamo konkurentno poslovno okruženje i vaša podrška nam je u tome značajna“, rekla je Mihajlović, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Alfonso Mora čestitao je na reformama koje su sprovedene u Srbiji i napretku koji je ostvaren na Duing biznis listi o uslovima poslovanja.

„Impresivno je kako je Srbija napredovala, posebno kada govorimo o gradjevinskim dozvolama i predstavljamo vas kao dobar primer svim drugima kako reforme mogu uticati na poslovno okruženje“, kazao je on.

Dodao je da će pored poslovne klime, ta finansijska institucija da pomogne i oko finansijskog sektora i podrži ekonomiju, ali i pomogne u povećanju konkurentnosti u pogledu obezbeđivanja transporta i trgovine.

Stiven Ndegva istakao je da se posebno treba posvetiti povećanju konkurentnosti.

„Projektantske kuće i gradjevinske kompanije mogu dati svoj doprinos, treba da vidimo svi zajedno kako da iskoristimo njihov potencijal i da poslovno okruženje za njih učinimo boljim“, rekao je Ndegva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari