Mihajlović: Sledeće godine počinje izgradnja auto-puta od Niša do Pločnika 1Foto: FoNet/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da na proleće počinje izgradnja jednog od šest novih auto-puteva, od Niša do Pločnika, saopštio je njen kabinet.

Ona je na sastanku sa gradonačelikom Niša, Darkom Bulatovićem, rekla da su u pitanju „projekti koji su važni ne samo za grad, već i za Srbiju“.

„U Nišu se gradi više nego ikada. Za Vladu Srbije nema razlike između severa i juga, ulažemo u sve delove zemlje jer nam je u interesu da građani žive bolje“, kazala je Mihajlović.

Ona je rekla i da je dogovreno da „na proleće krene izgradnja državnog puta od Malče do Proseka, kao i sanacija lokalnog puta od Proseka do Jelašnice, koji je oštećen tokom izgradnje auto-puta“.

Bulatović je istakao i da „Niš danas ima stabilne javne finansije kao i da najbolju saradnju ima sa Ministarstvom građevinarstva“.

„Gradimo socijalne stanove, kao i stanove za izbeglice i bezbednosne snage, rekonstruisali smo 55 saobraćajnica u Nišu, gradimo vrtiće, novi naučno-tehnološki park i spremni smo da uz vašu podršku nastavimo da unapređujemo kvalitet života u Nišu“, rekao je Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari