(VIDEO) Počinje nevreme: Sutra pad temperature za 15 do 20 stepeni 1Foto: Danas/Čedomir Vučinić

U pojedinim delovima Srbije već je počeo da duva jak vetar. U Beogradu se nešto posle 15 časova smračilo, duva vetar i osetno je hladnije. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) ranije je već najavio da nas u popodnnevnim satima u Srbiji očekuje pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

“Vetar će sa umerenog i jakog jugozapadnog, biti u skretanju na umeren i jak severozapadni i to prvo u Vojvodini, a uveče i u centralnoj Srbiji, dok će temperatura biti u padu. U zoni fronta, severozapadni vetar će ponegde dostizati i udare olujne jačine”, ističu na sajtu RHMZ.

Za sutra prognoziraju pad temperature za 15 do 20 stepeni.

“Sutra, oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina. Na planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg”, navode iz RHMZ.

Prema najavama meteorologa, do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine.

“U većini krajeva biće od 12 do 16 stepeni Celzijusovih, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg”, dodaju iz RHMZ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by | SRB |® (@hailz_srbija)

Nevreme u regionu već je stiglo. Kako javljaju hrvatski mediji, drastična promena vremena danas je zahvatila područje Hrvatske, a u delovima Zagorja pada sneg. DHMZ je prethodno objavio posebno upozorenje na jake oluje s grmljavinama. U Zagrebu je prepodne počeo da duva jak vetar, a jedno stablo palo je na parkirani automobil.

Zagrebački vatrogasci su kazali da su do podneva imali već dva uklanjanja srušenih stabala.

Snega ima i u Sloveniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari