Mihajlović: Srbija hoće više snabdevača gasom 1Foto: FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija treba da počne da koristi svoj položaj i da bude nezaobilazna gasna i energetska trasa, kao što je to učinjeno u saobraćaju, saopšteno je iz njenog kabineta.

Mijalović je za TV Hepi rekla da će „ubrzo“ biti raspisan tender za izgradnju gasne interkonekcije Niš-Dimitrovgrad i da i Bugarska radi na svojoj strani.

Ona je navela da Srbija hoće da ima više snabdevača, bilo da je reč o azerbejdžanskom gasovodu ili istočnomediteranskom.

Govoreći o četiri pripremljena zakona u energetskom i rudarskom sektoru rekla je da oni predviđaju i osnivanje uprave za energetsku efikasnost, istakla je kako Srbija želi da energentska efikasnost postane njen cilj i da će država pomoći da sredstva dođu do građana, uz ocenu da „trošimo mnogo struje“.

Ona je rekla da je svakom potrošaču omogućeno da bude i proizvođač električne energije, „da svako može da postavi solarne panele“ i dodala da će na taj način ljudi imati „povoljnije cene električne energije, a ta struja će dolaziti iz zelene energije“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari