Mihajlović u Zaječarskom okrugu: Dodatnih 2,7 milijardi za putnu infrastrukturu 1Foto: BETAPHOTO/Kabinet potpredsednice Vlade,MGSIS/MILETA MIRCETIC/MO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je danas Zaječar gde se sastala sa načelnikom Zaječarskog okruga.

Ona se sastala i sa gradonačelnikom Zaječara i predsednicima opština Boljevac, Sokobanja i Knjaževac sa kojima je razgovarala o tekućim i budućim projektima iz oblasti infrastrukture.

„Danas smo napravili dogovore o realizaciji projekata u putnoj, železničkoj i komunalnoj infrastrukturi. Samo će u drumski saobraćaj biti uloženo dodatnih 2,7 milijardi dinara, dok u železnički saobraćaj u ovom kraju ulažemo 11 milijardi i to za deonicu od Niša do Zaječara i rekonstruisanu prugu Požarevac-Majdanpek“, rekla je ona.

Pohvalila je lokalne samouprave u Zaječarskom okrugu rekavši da je projektno-tehnička dokumentacija za brojne projekte spremna.

„Naš budžet je stabilan, znamo prioritete i imamo spremnu dokumentaciju za mnoge projekte. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za put od Paraćina do Zaječara, procenjena vrednost radova je oko 600 miliona evra. Sređujemo železnicu – pruge i železničke stanice i polako ćemo dobiti potpuno novu sliku srpske železnice“, rekla je Mihajlović.

Načelnik Zaječarskog okruga Vladan Paunović je kazao da su otvorili brojna pitanja koja lokalne samouprave ne mogu da realizuju same, a sve u cilju kvalitetnijeg i boljeg povezivanja sa ostatkom Srbije i kvalitetnijeg života građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari