Mihajlović: Usaglašen sporazum o donaciji Srbije i Francuske oko izgradnje beogradskog metroa 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/MILETA MIRCETIC/DS

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da je usaglašen sporazum o donaciji između Srbije i Francuske, što će omogućiti dalji rad u planiranju i realizaciji izgradnje beogradskog metroa, saopštio je njen kabinet.

Ministarka je danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujem Falkonijem razgovarala i o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata u vazdušnom saobraćaju, izgradnje deponije u Vinči, ali i zajedničke aktivnosti na polju rodne ravnopravnosti.

Mihajlović je istakla da je Francuska jedan od najvažnijih partnera Srbije i da nema otvorenih pitanja u pogledu realizacije zajedničkih projekata.

„Drago nam je da smo usaglasili sporazum o donaciji između dve države kada je u pitanju izgradnja beogradskog metroa, što će nam omogućiti dalji rad u planiranju i realizaciji ovog projekta“, navela je Mihajlović.

Ona je kazala i da su u ministaratvu zadovoljni saradnjom sa francuskim kompanijama na svim zajedničkim projektima, posebno kada je reč o železničkom saobraćaju i koncesiji za Aerodrom „Nikola Tesla“.

Falkoni je istakao da postoji zainteresovanost francuskih kompanija i za nove projekte u Srbiji koja je posvećena unapređenju položaja žena i rodnoj ravnopravnosti, navedno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari