Mišković: Nije problem što je Đurašković završio u zatvoru, problem je što sam i ja 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Vlasnik i osnivač Delta holdinga Miroslav Mišković rekao je danas u Beogradu na Samitu privrednih lidera regiona da podržava ideju mini šengena, kao i da savetuje vlastima da više razgovaraju sa domaćim privrednicima.

Na pitanje šta bi savetovao premijerki Ani Brnabić i predsedniku Aleksandru Vučiću, Mišković je rekao da bi trebalo da razgovaraju sa srpskim privrednicima, pošto se oni vode time da se ne zameraju samo stranim investitorima.

Mislim da nemaju dovoljno znanja o radu domaće privrede, šta treba doneti od zakona da privredi bude bolje, rekao je Mišković i istakao da ima spremljenih 500 miliona evra za investicije i izgradnju objekta u Beogradu samo da dobije dozvole. On smatra da bi trebalo obnoviti sporazum CEFTA, s tim da nadležni sud bude u Beču ili Briselu, da privrednici imaju sigurnost u slučaju sporova kompanija i države. Podržavam priču o mini šengenu, rekao je Mišković.

Govori se da je osnovni biznis ovog holdinga agrar, nekretnine i distribucija robe, ali „osnovni, osnovni biznis“ je stvaranje i prodaja kompanija, rekao je on. Prodali smo kompanije za više od dve milijarde evra, novac koji je unet u Srbiju. Te kompanije postoje i danas, neke su još veće. I Delta je dobila novac i išla dalje u poslovanje, rekao je Mišković na Samitu privrednih lidera u organizaciji nedeljnika NIN. Kod nas Moravaca se kaže „devojka se udaje kad je traže“, rekao je Mišković i najavio da sledeće godine počinju pregovori jer se priprema prodaja još dve kompanije.

Mišković je, u razgovoru sa glavnim urednikom NIN Milanom Ćulibrkom, podsetio da je savetovao i prodaju putarskih preduzeća, ali da ga nisu poslušali. Iako me vežu loša sećanja, ali Štrabag je nudio 200 miliona evra, a Đurašković nije hteo da proda.

Nije problem što je on završio u zatvoru, problem je što sam i ja, rekao je Mišković. Mišković je naveo da propagira visoke plate, jer se ne može imati profesionalan radnik sa platom nižom od 500 evra. Ako neko ima nižu od 500 evra, budite sigurni da radi još neki posao i nije profesionalac, istakao je on. Pokušajte da razmišljate koliko je znanje važno za ovu zemlju, malo se o tome razmišlja. Znanje na nivou države, kompanije, sve što nam se dešava je zato što je veliko neznanje, rekao je Mišković i pozvao kompanije da školuju mlade ljude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari