Momirović: Brza pruga Beograd-Novi Sad u funkciji do februara 2022. godine 1Foto: Beta/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Đorđe Krstić

Saobraćaj na brzoj pruzi između Beograda i Novog Sada trebalo bi u potpunosti da bude u funkciji do februara 2022. godine, rekao je danas ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i dodao da će radovi biti završeni „u predviđenom vremenskom roku“.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, Momirović je prilikom obilaska radova na toj pruzi na železničkoj stanici u Zemunu, rekao da su „ušli u elektro i sigurnosne radove“ i da svih šest stanica na toj trasi „napreduju dobro“.

Rukovodilac projekta stručnog nadzora te brze pruge Janko Kovljenić objasnio je da je pruga podeljena u dva segmenta – jedan deo od Beograda do Batajnice koji će biti u dva koloseka za manje brzine, i drugi od Batajnice do Nove Pazove sa četiri koloseka, od kojih će dva biti manenjena za brze pruge prema Novom Sadu.

„Na ovom delu od Beograd Centra do Batajnice radovi su 95 odsto završeni i očekujemo vrlo brzo završne radove na puštanju i desnog koloseka u saobraćaj. Stanične zgrade su u funkciji rada i one su oko 70 odsto završene, a na ovom celom potezu imamo i četiri velika nadvožnjaka na kojima se radi intenzivno i nema planiranih zastoja u realizaciji“, rekao je Kovljenić.

Brza pruga između Beograda i Novog Sada deo je budućeg koridora izmedju Beograda i Budimpešte, glavnog grada Madjarske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da očekuje da će „do kraja godine biti gotova pruga Beograd – Novi Sad“, a da će, što se tiče ispunjavanja obaveza Srbije, pruga Beograd-Budimpešta biti završena za četiri godine, kada će se izmedju ta dva grada vozom putovati dva sata i 45 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari