Momirović: Očuvanje makroekonomske stabilnosti osnovni cilj infrastrukturnih projekata 1Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE Dusan Atlagic

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je za Prvi program Radio Beograda da vrednost projekta na kojima se radi prelazi stotine miliona evra, a samog železničkog koridora Beograd – Subotica više od dva milona evra.

On je za emisiju „Magazin nedeljom“ objasnio da očuvanje makroekonomske stabilnosti i dostignutog ekonomskog razvoja predstavlja osnovni cilj infrastruktirnih projekata, preneo je Radio Beograd.

Intencija jeste, kaže Momirović, da ostvarimo ekonomski rast od šest procenata i budemo najbolji u Evropi, a to se može postići izgradnjom infrastrukture i obimnim javnim investicijama.

Momirović je naglasio da postoji veliki broj projekata koji se radi, oni su obimni, novac je opredeljen za te svrhe, a potencijal zaduživanja za infrastrukturne projekte je oko sedam milijardi evra.

Deo novca će, navodi Momirović, biti izdvojen i za komunalnu infrastrukturu koja će biti izgrađena po najvišim evropskim standardima.

Prema njegovim rečima, u narednih pet godina biće završeni projekti za preko 120 pogona za prečišćavanje otpadnih voda i regionalnih deponija.

Jednim obimnim investicionim projektom biće rešeni problemi otpadnih voda i deponija u 80 procenata opština u Srbiji, rekao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari