Radno vreme prodavnica i ugostitelja 11. novembra 1Foto: FoNet/Kostadin Kamenov

Državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u sredu, 11. novembra, a pijace, trgovinski i ugostiteljski objekti uglavnom neće menjati radno vreme.

U Srbiji, ali i mnogim zemljama širom sveta, 11. novembar slavi se kao Dan primirja u Prvom svetskom ratu, čijim su potpisivanjem, u 11 sati u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša u šumi Kompjenj u Francuskoj, sile Antante i Nemačka okončale sukob pre 102 godine.

Počasna paljba u čast Dana primirja u Prvom svetskom ratu

Počasne jedinice Garde Vojske Srbije izvršiće počasnu artiljerijsku paljbu u čast Dana primirja u Prvom svetskom ratu – državnog praznika u Republici Srbiji u sredu, 10. novembra, u 16 časova sa Savske terase Beogradske tvrđave, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Paljba će biti izvršena sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa, uz najviše vojne počasti, intoniranje državne himne Srbije i podizanje zastave.

Radno vreme gotovo nepromenjeno

Za vreme pranznika veći trgovina i ugostitelja radiće uobičajenim radnim vremenom, ili sa minimalnim izmenama. Dežurne prodavnice moraju da rade najmanje do 12 časova, ali mogu ostati i duže otvoreni.

Sa izuzetkom pošta i zdravstvenih ustanova u kovid-sistemu, državne ustavnove ne rade.

Širom Srbije dežuraće 71 pošta

U Beogradu, radiće Glavna pošta u Takovskoj 2, od 7 do 21 čas. Od 8 do 15 časova, dežuraće i pošte u Savskoj 2, u Glavnoj 8 u Zemunu, na Šumadijskom trgu 2A i pošta u ulici Pilota Mihaila Petrovića br. 8–12. Radiće i pošte u tržnim centrima, od 8 do 19 časova – pošte u TC „Stadion Shopping Centar”, u TC „Shoppi Retail Park” u Borči, u „Immo outlet centru”, u TC Novi Merkator, a pošte u TC „Rajićeva Shopping Center” i u TC „Big fashion” od 9 do 19 časova. Pošta u Nehruovoj 68B („Univerexport”) radiće od 8 do 20 časova.

U Novom Sadu radiće šest pošta u „Univerexport” objektima (od 7 do 20 časova), pošte u „Univerexport” objektima u Sremskoj Kamenici, Rumenki, Temerinu, Kaću, Bačkoj Palanci i Futogu, i dve pošte u „Univerexport” objektima u Zrenjaninu (od 7 do 20 časova).

Po dve pošte radiće u Pančevu: u Svetog Save 11 (od 8 do 15 časova) i Dositeja Obradovića 8K (od 8 do 12 časova), u Kragujevcu: u TC „Plaza” (od 10 do 20 časova) i TC „Roda” (od 8 do 20 časova), u Nišu: u ul. Vožda Karađorđa 13 i Dimitrija Tucovića 26, (od 8 do 15 časova), i Somboru: u Dositeja Obradovića 12 (od 8 do 15 časova) i pošta u objektu „Univerexport”, ul 21. oktobra 11-13 (od 7 do 20 časova).

Po jedna pošta, od 8 do 15 časova, radiće u Boru, Valjevu, Vranju, Kraljevu, Aranđelovcu, Novom Pazaru, Kruševcu, Leskovcu, Smederevu, Užicu, Čačku, u Zaječaru, Jagodini, Paraćinu, Kikindi, Prijepolju, na Zlatiboru, u Požarevcu, Prokuplju, Loznici, Vršcu i Pirotu.

Pošta u Sremskoj Mitrovici (TC Roda) radiće od 8 do 19 časova, u Subotici (Bajski put 58) od 9 do 16 časova, a pošta u Šapcu u TC „Roda” radiće od 8 do 14 časova.

Pošte na graničnim i administrativnim prelazima radiće non-stop, osim pošte na graničnom prelazu Čukarka, koja će raditi od 7 do 18.30 časova.

Pijace u Beogradu rade od 6 do 19

Sve pijace koje se nalaze u sistemu Javno-komunalnog preduzeća „Gradske pijace“ sutra će, na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, u cilju omogućavanja snabdevanja građana zdravim i visokokvalitetnim namirnicama, saopštilo je to preduzeće.

Bez naplate parkinga u zoniranim delovima grada

JKP „Parking servis“ obavestio je korisnike svojih usluga na zvaničnom sajtu da u sredu, 11. novembra, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U sredu će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Lidl, Maksi, DIS, Tempo marketi ostaju otvoreni

Iz kompanije Lidl Danasu je potvrđeno na neće bti izmena radnog vremena, te da će kao što je uobičajeno prodavnice raditi od 8 do 22 časa.

Kako saznajemo Maksi, Tempo i DIS marketi ostaju otvoreni 11. novembra.

Univerexport radi uobičajeno

Sve prodavnice kompanije Univerexport na dan Primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra, rade po uobičajenom radnom vremenu.

Redovno radno vreme većine prodavnica je od 7 do 22 časa, sem prodavnica čije radno vreme je uređeno odlukama štabova za krizne situacije.

Spisak svih 159 prodavnica najvećeg domaćeg trgovinskog lanca sa radnim vremenom i svim drugim važnim informacijama nalazi se na sajtu kompanije.

Radno vreme Doma zdravlja Kraljevo 11. novembra

Radno vreme menjaju i zdravstvene ustanove, sa izuzetkom odeljenja koja su u kovid-sistemu.

Dom zdravlja Kraljevo najavio rad po režimu koji važi za državne praznike. Ambulante Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u Mataruškoj Banji, Ribnici, Ušću i na Ženevi radiće od 7 do 13.30 , a u Poliklinici dežurstvo će tog dana biti  do 20 časova.

Službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, kao i za stomatološku zdravstvenu zaštitu dežuraće od 7 do 20 sati.

Služba za hitnu medicinsku pomoć radi uobičajeno

Rad kovid-ambulante u zgradi Medicine rada je nepromenjen od 7 do 22 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari