Na EcoFairu predstavljena čistilica za čišćenje javnih površina (VIDEO) 1Foto:Promo

Lišće, otpaci, limenke – ništa nije problem za LYNX, kompaktnu čistilicu koja je predstavljena u sklopu sajma EcoFair u Beogradu. Ovo vozilo proizvela je kompanija RASCO, jedan od najvećih proizvođača opreme za održavanje komunalne infrastrukture u Evropi.

NJihovi pogoni u Kalinovcu u Hrvatskoj i Senti u Srbiji zapošljavaju ukupno 400 ljudi, dok 80 odsto prihoda ostvaruju od izvoza.

LYNX je proizvod namenjen čišćenju urbanih sredina. Ovakva mašina potrebna je svakoj komunalnoj službi pa se nadamo da će LYNX pronaći put do svakog grada i opštine u Srbiji, naveo je na predstavljanju Dejan Lakčević, direktor RASCO-TAMP-a, RASCO-ve ekspoziture u Srbiji.

http://https://www.youtube.com/watch?v=RBdRqItn0Rg&t=94s

U izuzetne performanse LYNX-a uverio se i profesionalni reli vozač Juraj Šebalj, koji je nakon stotina testiranih automobila dobio priliku da testira i jedno komunalno vozilo.

Uz predstavljenu verziju koju radi na najnoviji EURO VI dizel motor, u razvoju je i električna verzija LYNX čistilice. U potpunosti elektrifikovanu verziju LYNX-a RASCO planira da predstavi sredinom 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari