Foto: N1

N1 je bila na licu mesta, ali joj nije bilo dopušteno da prisustvuje sastanku, a prilikom prethodnog pokušaja da u samoj fabrici saznaju šta radnici potpisuju, udaljeni su iz hale.

Rukovodstvo je i njima nedostupno, kažu na, radnici, inače angažovani po različitom osnovu i preko posredničkih agencija.

Da nešto nije u redu saznali su 16. maja, kada ih je na poslu dočekalo obaveštenje da su na kolektivnom godišnjem odmoru do daljeg, bez ikakvih detalja.

U dokumentu koji im je danas ponuđen da potpišu, stoji da se angažovanje otkazuje zbog trajno smanjenog obima posla, a neki su nam nezvanično rekli da su danas dobili ponudu da počnu da rade isti posao u novoj firmi u okolini Vranja.

U Gradskom veću u Vranju kažu za N1 da su i sami iznenađeni ovakvim načinom zatvaranja proizvodnje ruskog partnera, kome su planirali uskoro da daju i subvencije.

Radnici, kojih je danas ispred fabrike bilo više desetina, rekli su da će posredovanje, informacije o tome šta se dešava, ali i pomoć tražiti od samog gradonačelnika Slobodana Milenkovića jer je, zajedno sa poslovodstvom Spilita, fabriku svojevremeno obilazio i, kako je sam govorio, imao odličnu saradnju sa njima.

Povezani tekstovi