Nakon iznenadnog odlaska ruskog investitora, radnicima u Vranju ponuđeni otkazi 1Foto: N1

Radnicima vranjskog preduzeća Spilit, čiji su ruski vlasnici i rukovodstvo napustili fabriku prošle nedelje bez objašnjenja, danas je ponuđeno da potpišu ugovore o otkazu, posle čega je delegacija od šest radnika otišla na sastanak kod gradonačelnika Vranja.

N1 je bila na licu mesta, ali joj nije bilo dopušteno da prisustvuje sastanku, a prilikom prethodnog pokušaja da u samoj fabrici saznaju šta radnici potpisuju, udaljeni su iz hale.

Rukovodstvo je i njima nedostupno, kažu na, radnici, inače angažovani po različitom osnovu i preko posredničkih agencija.

Da nešto nije u redu saznali su 16. maja, kada ih je na poslu dočekalo obaveštenje da su na kolektivnom godišnjem odmoru do daljeg, bez ikakvih detalja.

U dokumentu koji im je danas ponuđen da potpišu, stoji da se angažovanje otkazuje zbog trajno smanjenog obima posla, a neki su nam nezvanično rekli da su danas dobili ponudu da počnu da rade isti posao u novoj firmi u okolini Vranja.

U Gradskom veću u Vranju kažu za N1 da su i sami iznenađeni ovakvim načinom zatvaranja proizvodnje ruskog partnera, kome su planirali uskoro da daju i subvencije.

Radnici, kojih je danas ispred fabrike bilo više desetina, rekli su da će posredovanje, informacije o tome šta se dešava, ali i pomoć tražiti od samog gradonačelnika Slobodana Milenkovića jer je, zajedno sa poslovodstvom Spilita, fabriku svojevremeno obilazio i, kako je sam govorio, imao odličnu saradnju sa njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari