Foto: rtv.rs

U preduzeću „Srbija voz“ navode da će vozovi saobraćati samo od Novog Sada do Subotice i obrnuto, a zbog toga će biti izmena i u međunarodnom saobraćaju.

Dok radovi ne budu gotovi, ukida se polazak međunarodnog voza za Beč i pojedini polasci za Budimpeštu. Međunarodni voz koji je iz Beograda za Budimpeštu polazio u 11:13 časova, polaziće iz Novog Sada u 11 časova, uz presedanje na Kelebiji u 14:46. Voz koji je iz Budimpešte za Beograd polazio u 7:57, a na Kelebiji će se za Novi Sad presedati u 15:41 časova. Polasci iz Beograda za Budimpeštu u 21:15 i u 22:15 časova se ukidaju.

Planirano je da se za vreme obustave saobraćaja završi rekonstrukcija koloseka na deonici od Stare Pazove do Inđije i od Inđije do Beške, ali i da se obnovi stanica u Sremskim Karlovcima.

Radove na pruzi izvodi ruska kompanija „RŽD Internešenel“, a  Mansurbek Sultanov, zamenik direktora ogranka ruskog izvođača, izjavio je za Dnevnik da od radova zavisi kada će biti uspostavljen saobraćaj na toj deonici u 2020. godini.

Povezani tekstovi