Neto dobit Merkatora 8,9 miliona evra 1Foto: Fonet/Marko Mišić

U prvih devet meseci 2018. prihodi od maloprodaje Merkator grupe povec´ani su za 5,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a EBITDA je dostigla 86,8 miliona evra, što je za 24,7 odsto više nego u godini ranije, objavio je ovaj trgovinski lanac.

Merkator grupa je u prvih devet meseci ostvarila neto dobit od 8,9 miliona evra, što je 19,4 miliona evra više nego u istom periodu prethodne godine.

„Poslovni prihod je značajno poboljšan i iznosi 35,8 miliona evra za prvih devet meseci 2018. godine, što je povećanje od 21,8 miliona evra, u poređenju sa rezultatima istog perioda prošle godine. Merkator grupa je ostvarila 1.617,3 miliona evra ukupnih prihoda od prodaje, što je više za 1,6 odsto“, istakao je Tomislav Čizmić, predsednik Upravnog odbora Merkator grupe.

Ovakvi rezultati uticali su na smanjenje duga Merkatora na 738,3 miliona evra, što je za 11,2 odsto ili 93,3 miliona evra manje od duga zabeleženog u istom periodu 2017. godine.

Slovenija i Srbija u kojima je Merkator zabeležila rast prihoda od 0,8 odsto, odnosno 1,1 odsto, u odnosu na lane, ostaju najvažnija tržišta za poslovanje Merkator grupe. Ovaj lanac u Srbiji rukovodi lancima Idea, Roda i Merkator.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari