NKD: Dug od 1,5 milijarde nije u vezi sa niškim aerodromom 1Foto: Fonet / Kostadin Kamenov

Na osnovu dokumenata koja je Nacionalna koalicija za decentralizaciju pribavila istražujući slučaj poklanjanja niškog aerodroma državi, saznaje se da dug koji Niš ima prema Republici, a koji gradonačelnik pominje u javnosti kao opravdanje za poklanjanje aerodoroma uključuje i prenos zemljišta kasarne “Bubanjski heroji”.

NKD je pribavio kopiju Ugovora o prenosu prava korišćenja nepokretnosti u državnoj svojini, potpisanog  22. oktobra 2010. između Republike i Grada Niša, gde Član 2 jasno navodi da je  ovim Ugovorom obuhvaćen i prenos zemljišta kasarne “Bubanjski heroji” koje se koristi za potrebe projekta Novi Niš.

Reč je o jednoj od najvećih kasarni na teritoriji Grada Niša, ogromne površine na kojoj se nalazilo 69 objekata.

Članovima Ugovora (3-6) jasno su definisane nepokretnosti koje će grad Niš dati zauzvrat, a u članu 5 se čak precizno navode i stanovi koji su predati vojsci kao kompenzacija za zemljišta aerodrome i kasarne – tačnije 32 stana ukupne površine .2380 kvadrata.

Kako je gradonačelnik pokušao da pripiše ceo ovaj dug niškom aerodromu dužni smo da upozorimo javnost da je i ovaj alibi gradske vlasti lažan, saopštio je NKD.

Ugovor do kojeg je došao NKD: ugovor-1

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari