Novčani deo nagrade Heroj Beograda NBS uručila Кliničkom centru Srbije 1Foto: Aleksandar Roknić

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da je novčani iznos nagrade „Heroj Beograda“, koji je dobila u iznosu od 500.000 dinara, dodelila Кliničkom centru Srbije.

Nagradu „Heroj Beograda“NBS dodelio je Grad Beograd jer je, kako je navedeno u obrazloženju, besprekornim funkcionisanjem u vreme pandemije korona virusa sačuvala finansijsku stabilnost u Srbiji.

„U izazovnim okolnostima koje su usled pandemije virusa korona zadesile ceo svet istina je da su heroji svi oni koji svoj posao rade predano, bez podsećanja i pozivanja na dužnost. Međutim, posebna zahvalnost, divljenje i podrška moraju biti upućeni onima koji su u borbi sa virusom najizloženiji i najpožrtvovaniji, a to su naši lekari i svi medicinski radnici“, kazala je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Istakla je da su oni istinski heroji, temelj i prva linija odbrane u borbi sa nepredvidivom globalnom pošasti.

„Zbog toga sam odlučila da novčani iznos koji je NBS primila od Grada Beograda kao dobitnik nagrade ‘Heroj Beograda’, za poseban doprinos u borbi sa virusom korona kroz očuvanje monetarne i finansijske stabilnosti, doniramo upravo Кliničkom centru Srbije. I vaše angažovanje i zalaganje stvorili su neophodne preduslove da reagujemo i brojnim ekonomskim merama pružimo snažnu podršku građanima i privredi“, kazala je ona.

Tabaković je kazala da iznos nije veliki, ni dovoljan, ali je znak dubokog uvažavanja svih napora koje ljudi u zdravstvu ulažu za opštu dobrobit.

Novčani deo nagrade uručen je direktoru Кliničkog centra Srbije Miliki Ašaninu.

Nagrada „Heroj Beograda“ dodeljena je 17. juna u Skupštini grada svima, kako je tada istaknuto, koji su dali poseban doprinos u sprečavanju pojave, širenja i suzbijanja korona virusa i zaštite stanovništva od te bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari