Novi asfalt na oko 40 kilometara puteva i ulica u Šapcu 1Foto: sabac.rs

Nedavno je asfaltirana Drinska ulica u Prnjavoru u dužini 1,6 kilometara, a radovi vredni 12 milina dinara finansirani su iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je tom prilikom Prnjavor i obišao svih pet ulica koje su rekonstruisane tokom ove sezone.

– U proteklih pet godina uloženo je više od milijardu dinara u putnu infrastrukturu na teritoriji čitavog grada, urađeno je 40 kilometara puteva u selima i 20 kilometara ulica. Radili smo sve ono za šta smo nadležni i trudili smo se da obezbedimo jednake uslove živote i za građane koji žive 40 kilometara od grada kao i za one koji su u centru Šapca. U Prnjavoru smo uradili pet ulica zajedno sa našim sugrađanima. Mašine se iz Prnjavora sele u Rumsku, nakon toga u Nakučane zatim u Zablaće. Svi će doći na red, a oni koji ulažu dinar na dva će imati prioritet. Radićemo dok budu vremenski uslovi dozvoljavali. Laž je da lokalna samouprava nije uradila ništa i to mogu da potvrde i meštani Prnjavora ali i drugih sela. Laž je kada dođe ministarka Mihajlović, koja navodno nije u funkcionerskoj kampanji i kaže kako je lokalna vlast nesposobna i da će Vlada da uradi umesto Grada. Država treba da radi ono za šta je nadležna, odnosno državne puteve, a ovde su dva takva – put prema Čokešini i put prema Badovincima, ukazao je gradonačelnik. Milutin Jekić, odbornik u Skupštini grada Šapca, istakao je da se Drinska ulica asfaltira novcem iz budžeta grada Šapca.

– Prnjavoru je infrastruktura najbitnija. Ulica Drinska se radi sredstvima iz gradskog budžeta. Još četiri ulice su asfaltirane u kojima ima puno dece i ona, kao i deca u gradu, zaslužuju da imaju dobar put do škole. Savet MZ efikasno radi i procenjuje šta su prioriteti. Nastavićemo dalje da radimo ono što je najneophodnije da građani bolje žive i efikasnije obavljaju svoj posao, kazao je Jekić. Pored finansiranja iz gradskog budžeta meštani u mesnim zajednicama imaju mogućnost da se na referendumu izjasne o projektima za koje se sredstva obezbeđuju iz poreza na imovinu. Ove godine za te projekte izdvojeno je više od dva miliona evra.

Vodovod sledeći na redu

Predsednik MZ „Prnjavor“ Živorad Vasić objasnio je da je Drinska ulica žila kucavica za Prnjavorce, jer vodi do Drine, njiva ali i velikog broja kuća. „Uspeli smo uz pomoć Gradske uprave da ostvarimo cilj i da rekonstruišemo ovu ulicu. Najvažnije nam je da rekonstruišemo puteve koji su u lošem stanju i da pokušamo da raširimo vodovodnu mrežu“, ispričao je predsednik MZ Prnjavor. Inače, Prnjavor je najveće selo na području Grada Šapca, sa oko četiri hiljada žitelja, a cilj im je da jednog dana postanu opština.

Tekstovi su deo projekta „Šabac Šapčanima – Za kvalitetniji život“, koji se sufinansira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari