Novi vlasnici fabrike vode u Zrenjaninu uložili blizu milion evra 1Foto: M.P.

Novi vlasnici postrojenja za prečišćavanje vode – fabrike vode u Zrenjaninu uložili su blizu milion evra za unapređenje sistema i proizvodnje, a sa preduzećem „Vodovod i kanalizacija“ potpisali su novi sporazum koji su sproveli.

Kako je večeras na zvaničnom sajtu fabrike navedeno, grad se od danas ponovo snabdeva vodom preko postrojenja za prečišćavanje.

„Kao što smo najavli prilikom gašenja postrojenja u julu mesecu urađene su dodatne prepravke na samom postrojenju i započeta je izgradnja dodatnog rezervoara koji će omogućiti veću količinu prerađene vode i zadovoljti najveću potrošnju u gradu“, navode iz Fabrike vode.

Informacija o novim vlasnicima nema, ali se navodi da su partneri Sinerteka, firme koja je sa italijanskim Ziliom potpisala ugovor o usluzi prečišćavanja vode, „Rimon the clear Solutions“ i „Avital Water“ iz Izraela.

Ukazali su i da su sa naručiocem posla JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin potpisali novi sporazum, kojim su dogovorili rokove za ove dodatne radove i da su, kako se navodi, sa njihove strane svi zadati rokovi ispoštovani i samim tim su se stvorili uslovi za ponovno pokretanje fabrike.

U prethodnom periodu, od kada se promenila vlasnička struktura u fabrici vode, novi vlasnici su uložili blizu milion evra na unapređenje sistema i proizvodnje, a uspeli su, navode, i da povećaju proizvodni kapacitet i značajno smanje procenat otpadnih voda.

„Kompletna oprema je servisirana i radi se na dodatnom povećanju kapaciteta kako bi mogli da zadovoljimo potrošnju čak i preko 400 litara u sekundi“, dodali su.

Ukazali su da će mediji, kao i svi zanteresovani građani na sajtu fabrike moći da prate obaveštenja kao i analize vode koja izlazi iz fabrike.

Ugovor za uslugu prečišćavanja vode za piće predstavnici „Vodovoda i kanalizacije“ potpisali su sa italijanskom kompanijom „Gruppo Zilio“ februara 2015. godine, a voda u gradskom vodovodu zabranjena je za piće od 2004. godine zbog prekomernog prisustva arsena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari