Od 1. jula besplatan roming u zemljama zapadnog Balkana 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Od 1. jula 2021. godine, građani Kosova tokom boravka u nekoj od zemalja zapadnog Balkana, besplatno će koristiti uslugu rominga u okviru telekomunikacija, rečeno je iz Kosovskog regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije (KREPK).

Ukidanje rominga deo je sporazuma zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Crna Gora, Kosovo i Srbija).

Prva faza primene sporazuma započela je 2019. godine, kada je cena rominga smanjena za 80 odsto, dok je druga faza, odnosno potpuno ukidanje rominga, najavljena za 1. jula 2021. godine.

Zvaničnici KREPK su za Radio Slobodna Evropa rekli da „ne postoji produženje rokova za primenu sporazuma o romingu“, pa se očekuje da će sprovođenje početi blagovremeno.

Ukidanje rominga u telekomunikacionim tarifama za zemlje Zapadnog Balkana tražila je Evropska unija, kao vid olakšavanja komunikacije građana.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Od 1. jula besplatan roming u zemljama zapadnog Balkana”

    • Ne samo da je Srbija priznala Kosovo nego se odrekla same sebe preko Vucica, Seselj, Dodika, itd……….

  1. Koja glupost da uopste postoji neki timing za balkan…..jer ce svi besplatno pricati preko wibera I ostalih mreza!!!!!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.