Onlajn prenos novca u BiH 1

Pošte Srbije saopštile su danas da je putem Međunarodne poštanske uputnice, moguć brz, jednostavan i siguran elektronski prenos novca na celoj teritoriji Bosne i Hercegovine (BiH).

Osim razmene međunarodnih uputnica sa poštanskim operatorima Pošte Srpske i BH Pošta Sarajevo, potpisan je ugovor za tu uslugu od 11. januara i sa trećim javnim poštanskim operatorom u BiH – Hrvatskom poštom d.o.o. Mostar, stoji u saopštenju Pošte Srbije.

Slanje i prijem novca se u Srbiji obavlja u dinarima, dok se u BiH usluga pruža u konvertibilnim markama, u skladu sa kursnim listama koje primenjuju dve poštanske uprave.

Uplaćene uputnice dostupne su za isplatu u roku od 30 minuta, u zavisnosti od radnog vremena pošta.

Maksimalni iznos po jednoj uputnici je 1.500 evra, u dinarskoj protivvrednosti po kursu na dan uplate/prispeća uputnice.

Naknadu plaća isključivo pošiljalac pri slanju novca.

Za taj transfer novca korisnicima nisu potrebni ni devizni račun, ni popunjavanje obrazaca, kao ni dodatna dokumentacija, već samo važeća lična isprava.

Transakcije podržava bezbedna i zaštićena informatička mreža, navodi Pošta Srbije ističući da je cilj da pospeši slanje otkupnih pošiljaka i elektronsku trgovinu.

Na ovaj način Pošta širi paletu brzih i pouzdanih servisa, vodeći računa o potrebama svojih korisnika i trendovima savremenog poslovanja, dodaje se u saopštenju. (kraj) js/am 15:38

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari