Radnici Zastave oružja pridružiće se protestu članova Vojnog i Policijskog sindikata, zakazanog za subotu u podne, ispred Vlade Srbije.

U Samostalnom sindikatu Zastave oružja očekuju da će u subotu put Beograda krenuti nekoliko stotina kragujevačkih oružara.

Predsednik Sindikata u Zastavi oružju Dragan Ilić kaže da radnike te fabrike i pripadnike Vojske Srbije i MUP povezuje sve neizvesniji materijalni položaj, uzrokovan smanjenjem plata u javnom sektoru, u koji su svrstane i fabrike domaće odbrambene industrije, uprkos činjenici da gotovo kompletnu proizvodnju izvoze i to u vrednosti od više stotina miliona dolara godišnje. Oružarski i sindikati vojske i policije, prema njegovim rečima, povezuje i zajednička želja da se u državi ponovo uspostavi vladavina institucija i poštovanje zakona.

– Podržavamo Vojni i Policijski sindikat koji, uz popravljanje socijalno-materijalnog statusa i položaja svog članstva, traži i uspostavljanje pravnog poretka i reda u državi koja, usled urušavanja institucija i bahatog ponašanja ključnih političkih aktera, sve više tone u nered i bezakonje – kaže Ilić za naš list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari