Udruženje "Nova svetlost": Kragujevački oružari vraćeni sa pregleda zbog neoverenih knjižica 1Foto: RFZO

Radnici fabrike „Zastava oružje a.d.“ danas nisu mogli da obave ranije zakazane specijalističke preglede u Univerzitetskom kliničkom centru, uz obrazloženje da im nisu overene zdravstvene knjižice, saopšteno je iz udruženja gradjana „Nova Svetlost“.

Predsednik tog udruženja, dugogodišnji lider sindikata oružara Jugoslav Ristć je naveo da na internet prezentaziji Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje piše da su zdravstvene legitimacije bile overene do 15. aprila ove godine, dok u filijali RFZO u Kragujevcu tvrde da su i overene i posle tog datuma.

„Tražimo odgovornost za zlostavljanje radnika ovakvim postupcima nadležnih i podsećamo ih, da oni postoje zbog nas gradjana i da ih mi plaćamo“, saopštio je Ristić.

U Samostalnom sindikatu „Zastava oružja“ je agenciji Beta danas rečeno da imaju saznanja da radnici fabrike imaju problem zbog neoverenih zdravstvenih knjižica.

„Od rukovodstva smo dobili uveravanja da su knjižice radnicima overene do kraja juna ove godine. Sada pokušavamo da dobijemo informaciju i iz kragujevačke filijale RFZO-a, o čemu se zapravo radi, da li knjižice nisu overene ili je možda greška u njihovom sistemu“, rekao je predsednik sindikata Dragan Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari