Otvoren Sajam ženskog preuzetništva u Kraljevu 1Jedan od štandova Foto: Zoran Nikolić

U Kraljevu  je danas, u svečanoj sali Skupštine grada, u organizaciji Savet za rodnu ravnopravnost i udruženja poslovnih žena „Ilinka Ilić“, otvoren Sajma ženskog preduzetništva.

Ovo je prva manifestacija te vrste u Kraljevu i na njoj se okupilo 30 preduzetnica iz Kraljeva, Raške,Vrnajčke Banje, kao i dve preduzetnice iz Makedonije. Manifestaciju je otvorio Nikola Radević, pomoćnik gradonačelnika Kraljeva.

Lidija Pavlović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Kraljeva je pozdravljajući prisutne istakla  da manifestacija ima više ciljeva od koji su najvažniji promocija ekonomskog osnaživanja žena i njihovo umrežavanje sa ciljem  razmene iskustava i znanja kao svojevrsne podrške i pomoći onim ženama koje tek kreću u svet  samostalnog biznisa. A u svetu biznisa u Srbiji, čulo se ovde danas, ostvaren je evropski prosek sa trećinom žena među preduzetnicima.

Na Sajmu koji će trajati dva dana izloženo je nekoliko vrsta proizvoda poput, odevnih predmeta, kozmetičkih proizvoda, vrhunske rakije, prehrambenih proizvoda…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari