Parcela od 2,9 hektara za stanove 1Kragujevac (ilustracija) Foto: Stanislav Milojković

Gradsko veće u Kragujevcu na sednici utvrdilo je predlog o drugom rebalansu budžeta grada Kragujevca za 2018. godinu kojim se utvrđuju ukupni prihodi i primanja, odnosno rashodi i izdaci u iznosu od 7,9 milijardi dinara i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje. 

Na sednici GV je, navodi se na zvaničnom sajtu gradske uprave, razmatran i usvojen izveštaj o izvršenju budžeta od 1. januara do 30. septembra tekuće godine. Ostvareni prihodi i primanja iznose 4.137. 346. 683, što je 62 posto od 6.655.124 000 dinara, koliko je bilo planirano odlukom o budžetu grada.

U skupštinsku proceduru gradsko veće je uputilo i inicijativu o raspolaganju neizgrađenim građevinskim zemljištem u javnoj svojini. To znači da će grad Kragujevac, ukoliko odbornici daju saglasnost, preneti u javnu svojinu Republike Srbije bez naknade parcelu površine 2,9 hektara radi izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koja se nalazi u zahvatu PDR – a Denino brdo – potez između ulica Božidara Maslarića i Belodrimske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari