Pirot izdvojio tri miliona dinara za podsticanje razvoja u ruralnom području 1Panorama Pirota Foto: Gradska uprava Pirot (arhiva)

Iz Fonda za razvoj poljoprivrede Grada Pirota izdvojeno je oko tri miliona dinara za registrovana poljoprivredna gazdinstva za proširenje smeštajnih kapaciteta u ruralnim područjima.

Dodeljeno je 12 ugovora vlasnicima gazdinstva koja se nalaze u Parku prirode Stara planina i u pojedinim selima u Specijalnom rezervatu prirode „Jerma“.

Lokalna samouprava finansirala je do 50 odsto za investicije vlasnicima gazdinstava koji ulažu u proširenje smeštajnih kapaciteta u ruralnom području.

Najveći iznos koji je dodeljen je 300.000 dinara.

Cilj lokalne samouprave je da se smeštajni kapaciteti u ruralnim sredinama povećaju, ali i uslovi u njima.

„Naša namera je da preko Turističke organizacije pomognemo ljudima koji se bave turizmom da povećaju svoje smeštajne kapacitete, poboljšaju uslove, da to kategorizuju, da budu u sistemu naše Turističke organizacije i da na taj način privučemo veći broj turista koji će u boljim uslovima boraviti u Pirotu“, rekao je medijima gradonačelnik tog grada Vladan Vasić.

Novčana sredstva su namenjena za adaptaciju, izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata.

„Pored ovog ulaganja, važno je urediti putnu infrastrukturu do samih sela i kuća“, rekao je zamenik gradonačelnika Miloš Colić.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Pirot Bratislava Zlatkova, važno je povećati smeštajne kapacitete u gradu, ali i u selima.

„Na ovaj način dobiće se još predesetak novih ležajeva. Na kraju godine, kada se završe sve započete aktivnosti, Pirot će dobiti preko 100 ležajeva samo u ovoj godini“, rekao je Zlatkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari