PKS pokrenula je Vajber zajednicu 'Moja prva plata' 1Foto:PKS logo

Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je Vajber zajednicu „Moja prva plata“ putem koje će biti dostupne sve informacije o programu usmerenom na podršku zapošljavanju mladih i rešavanju problema manjka kadrova u privredi, saopšteno je danas iz PKS.

Pre svega poslodavci i mladi sa završenom srednjom školom ili fakultetom, moći će da se uz pomoć Vajber zajednice informišu o uslovima konkursa, prijavi za program obuke i drugom.

Program Vlade Srbije „Moja prva plata“ realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku PKS, Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i e-Upravu.

PKS je podsetila da sve kompanije u Srbiji, počev od velikih sistema, do mikro-privrednih subjekata i preduzetnika, mogu da se do 25. septembra prijave za taj program koji pomaže poslodavcima da brzo i sigurno dođu do osoblja deficitarnih zanimanja raznih obrazovnih profila.

U okviru programa devetomesečnog osposobljavanja u kompanijama država je mladima obezbedila mesečnu naknadu u iznosu od 20.000 dinara za one koji konkurišu sa srednjim obrazovanjem, a 24.000 dinara za mlade s visokim obrazovanjem.

Osobe do 30 godina, bez radnog iskustva, moći će da konkurišu za učešće u programu od 1. do 15. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari