PKS: Raspisan konkurs za drugu generaciju digitalnih konsultanata 1

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS) raspisao je danas Javni poziv za obuku i sertifikaciju stručnjaka u oblasti digitalne transformacije kompanija. 

Konkurs je otvoren do 20. marta, a selekcija kandidata biće obavljena do 29. marta.

Obuka druge generacije konsultanata odvijaće se prema programu Centra za digitalnu transformaciju, pripremljenim u saradnji sa PKS i Privrednom komorom Austrije.

Kandidati koji sa uspehom prođu proces sertifikacije imaće mogućnost da, kao deo tima konsultanata, učestvuju u Programu podrške digitalnoj transformaciji mikro, malih i srednjih preduzeća.

Taj program je deo zajedničkih aktivnosti PKS, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojne agencije Srbije, s odvija se u koordinaciji sa Centrom za digitalnu transformaciju.

PKS subvencioniše 60 odsto troškova edukacije stručnjaka u oblasti digitalne transformacije kompanija.

Centar za digitalnu transformaciju je prošle godine prvi put organizovao obuku za digitalne konsultante, a program su uspešno prošla 22 kandidata.

Istraživanja pokazuju da oko 60 procenata malih i srednjih preduzeća u Srbiji nema digitalnu strategiju, dok većina pod strategijom smatra nabavku najosnovnije IT opreme što je samo jedan segment digitalne transformacije, istakla je PKS u saopštenju.

Dodaje se globalna iskustva ukazuju da je jedan od preduslova uspešne digitalne transformacije strateški pristup, kao i posvećenost top menadžmenta tom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari