Platne kartice kao "mamac" za kineske turiste u Srbiji 1Foto: Pixabay/Igorovsyannykov

Srbiju je do oktobra ove godine posetilo 103 odsto više kineskih turista u odnosu na isti period 2017, pa bi u cilju povećanja broja gostiju bilo dobro omogućiti upotrebu platnih kartica iz Kine na tržištu Srbije, ocenili su danas ministar trgovine, turizma Rasim Ljajić i ambasador Kine Li Mančang.

Ministar Ljajić i kineski ambasador razgovarali su o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i jačanju saradnje u oblasti turizma, imajući u vidu da je 77.000 kineskih turista posetilo Srbiju za devet meseci 2018. godine, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ljajić je rekao da je to povećanje od 103 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a Ljajić i Li su se saglasili da bi, u cilju daljeg povećanja broja kineskih turista, bilo dobro omogućiti upotrebu platnih kartica iz Kine na tržištu Srbije, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči i o daljim koracima u cilju promocije srpskog turizma u Kini, pa je dogovoreno da početkom naredne godine Srbiju poseti nekoliko novinarskih ekipa iz kineskih dnevnih listova, koji će pisati o najznačajnijim turističkim destinacijama u Srbiji. Sporazum između vlada Srbije i Kine o ukidanju viza stupio je na snagu 15. januara 2017. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari