Počela izgradnja stambeno poslovnog kompleks ''Zapadni kej'' u Pirotu 1Foto: Zoran Panić

Polaganjem kamena temeljca danas je na prostoru pored mosta “Gazela“ i pirotskog Šetališta Kej kraj Nišave u Pirotu počela izgradnja stambeno poslovnog kompleks “Zapadni kej“.

Radove su svečano otvorili gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i investitor Boban Mijalković. Izvodjač radova je Privatno preduzeće “Raz“ iz Novog Sada.

Investititor vlasnik firme “Densi d.o.o.“ iz Pirota Boban Mijalković kaže da je ih je lokacija pored pirotskog Keja i Nišave insprisala za jedan ovakav projekat koji će trajati u narednih pet godina.

– U tom periodu ć na ovoj lokaciji biti sagradjene četiri zgrade sa 10.000 metara kvadratnih stambenog prostora i sa oko 120 stambenih jedinica. Vrednost radova u prvoj fazi je negde preko milion evra a do kraja investicije oko pet miliona evra. Pored stambenog biće i poslovni prostor. U jednoj od zgrada se planira izgradnja vrtića a u prizemlju jedne od zgrada će biti fitnes centar- kaže Mijalković, dodajući da će cena po kvadratu biti oko 800 evra.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je rekao da podržava sve investicije koje vode razvoju grada.

– Malo ko je razmišljao da će grad ovde da se širi u stambeno-poslovni prostor i da ova lokacije nije atraktivna. Širenje grada nizvodno od “Gazele“ za nas je izuzetno dobro i svaku vrstu te inicijative mi podržavamo. Želimo da ovde popravimo infrastrukturu. Počeli su već radovi na kraku Ulice Vojvode Mišića, radimo projektnu dokumentaciju za Kej nizvodno do Gazele. Ovde se pripema i lokacija za izgradnui velikog trgovinskog lanca iz Nemačke “Lidl“. Ovde je i novi nivo gradnje koji u Pirotu do sada nije postojao. Radi se mali kondominijum (grad u gradu). Treba sve to promovisati jer je to dokaz da Pirot ima kupce za ovaj novo gradnje. Gradnja će biti na višem novou i po materijalima koji će biti ugradjeni i stepenu energetske efikasnosti koji želimo da promovišemo- rekao je Vasić, poželevši sreću investitoru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari