Počela proizvodnja u kragujevačkom Fijatu Kragujevac 1Foto: Beta/AP/David Zalubowski

U kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija danas je, nakon dvodnevne probne, startovala redovna proizvodnja modela „500L“. Zaposleni rade u dve smene, tokom kojih se proizvede uobičajenih 410 automobila dnevno.

Predsednik Samostalnog sindikata u FCA Srbija Zoran Marković rekao je juče novinarima da u prvom radnom danu posle duže pauze nema najava o razgovorima sa menadžerima kompanije koji se iščekuje. Marković je ranije rekao da je uobičajeno da radnici početkom nove kalendarske godine budu informisani o organizaciji i planovima proizvodnje. On je kazao da je za punu uposlenost i zarade radnika u Kragujevcu važno da fabrika počne da radi novi model, ili da se na drugi način uposle svi kapaciteti. U fabričkom Sindikatu „Nezavisnost“ upozoravaju na sve veći odliv zaposlenih, pre svega stručnjaka iz FCA Srbija u druge kompanije u Kragujevcu i zemlji, gde dobijaju značajno veće zarade. Taj odliv kadrova je takav i toliki, tvrdi poverenik „Nezavisnosti“ Zoran Stanić, da već počinje da ugrožava i kontinuitet proizvodnog procesa. Z. R.

Predsednik Samostalnog sindikata u FCA Srbija Zoran Marković rekao je juče novinarima da u prvom radnom danu posle duže pauze nema najava o razgovorima sa menadžerima kompanije koji se iščekuje. Marković je ranije rekao da je uobičajeno da radnici početkom nove kalendarske godine budu informisani o organizaciji i planovima proizvodnje. On je kazao da je za punu uposlenost i zarade radnika u Kragujevcu važno da fabrika počne da radi novi model, ili da se na drugi način uposle svi kapaciteti.

U fabričkom Sindikatu „Nezavisnost“ upozoravaju na sve veći odliv zaposlenih, pre svega stručnjaka iz FCA Srbija u druge kompanije u Kragujevcu i zemlji, gde dobijaju značajno veće zarade. Taj odliv kadrova je takav i toliki, tvrdi poverenik „Nezavisnosti“ Zoran Stanić, da već počinje da ugrožava i kontinuitet proizvodnog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari