Počeo 25. Kopaonik biznis forum 1

Jubilarni 25. Kopaonik biznis forum, počeo je specijalnim događajem Digitalna ekonomija – šansa za Srbiju da se nađe među vodećim zemljama.

Ovogodišnji Kopaonik biznis forum prvi put će trajati četiri dana, od 4. do 7. marta, a centralna tema je – „Šta posle fiskalne konsolidacije: Kako fiskalnu stabilnost merama ekonomske politike pretvoriti u održiv rast i razvoj?“

Posebni gosti na biznis forumu, kako se očekuje, biće predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, guverner Jorgovanka Tabaković, ministri, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, i drugi.

Premijerka Brnabić govoriće na temu pozicioniranja Srbije u vodećim svetskim trendovima na zatvaranju Kopaonik biznis foruma u sredu, 7. marta. 

Specijalni gost „srpskog Davosa“ biće najpoznatiji evropski futurolog Magnus Lindkvist.

Već dve i po decenije postojanja Kopaonik biznis foruma, popularnog „srpskog Davosa“, hiljade ekonomista, političara, diplomata, biznismena i medijskih ekipa početkom svakog marta sastaju se na Kopaniku, sa idejom da odgovore na najveće izazove srpske ekonomije u godinama pred nama. 

Predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Programskog odbora KBF-a Aleksandar Vlahović najavio je da će četvorodnevni forum imati izuzetno kvalitetan program tokom 22 panela, tri plenarne sesije, šest specijalnih događaja i tri posebna obraćanja. 

Vlahović je naglasio da je Kopaonik biznis forum najzačajniji takav događaj u ovom delu Evrope i da se njegov kvalitet svake godine podiže kako bi se napravila platforma za kritičku raspravu i analizu.

Vlahović je najavio učešće brojnih predstavnika vlade na Kopaonik biznis forumu, između ostalih i potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, ministara Dušana Vujovića, Mladena Šarčevića, Gorana Kneževića, Zorana Đorđevića, Vanje Udovičića, Aleksandra Antića i Zlatibora Lončara.

Organizatori 25. foruma na Kopaoniku su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a pokrovitelj je Vlada Srbije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari