Pokrenuta proizvodnja u kragujevačkom Fijatu - ovog meseca 3.000 vozila 1Foto: Beta/AP/ Antonio Calanni

U kragujevačkom Fijat Krajsleru danas je, nakon gotovo četvoromesečne pauze uzrokovane epidemijom kovida 19, pokrenuta proizvodnja sve tri verzije modela “500L” u punom kapacitetu.

Oko 2.000 radnika kragujevačke fabrike u pogone se vratilo juče kad je, u dve smene od po četiri sata,bila  organizovana probna proizvodnja (tzv. punjenje linija), dok od juče sa proizvodnih i montažnih traka ponovo silazi po uobičajenih 400 gotovih automobila dnevno.

Predviđeno je, saznaje naš list, da u julu, ne računajući ona jučerašnji, bude sedam radnih dana, tri u ovoj i još četiri u narednoj sedmici.

Za tih sedam radnih dana, iz pogona treba da izađe ukupno 2.800 vozila, kojima treba dodati i 200-inak komada proizvedenih tokom prekjučerašnjeg uhodavanja traka.

Od početka godine do sredine marta, kad je proizvodnja prekinuta, u Kragujevcu je, prema nešto slobodnijoj proceni,  proizvedeno između 12.000 i 15.000 automobila.

Predstavnici zaposlenih tvrde da su u fabrici preduzete odgovarajuće mere za sprečavanje zaraze virusom korona.

Na ulazima u fabriku radnicima se, kažu, termo kamerama meri telesna temperature, za zaposlene su, nadalje, obezbeđene rukavice, maske i naočare, dok se pogoni i proizvodna oprema dezinfikuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari