Popović: Srbija da primeni francuski model digitalizacije 1Foto: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, sastao se sa ambasadorom Francuske u Srbiji, Frederikom Mondolinijem, i tom prilikom istakao da Srbija želi da primeni uspešan francuski model digitalizacije industrije.

„Francuski tehnološki model i inovaciona politika koju sprovodi francuska država, predstavljaju inspiraciju kako treba da gradimo inovacioni ekosistem u Srbiji. Želimo da gradimo inovacionu infrastrukturu i da jačamo veze između korporacija, industrije i startapova na način kako to radi Francuska“, rekao je Popović, navodi se u saopštenju.

Popović je istakao da se nedavno vratio iz posete Francuskoj gde je imao prilike da se uveri u dostignuća francuskih korporacija i startap kompanija u pogledu razvoja inovacija i digitalizacije u poljoprivredi.

„To je sektor u kojem imamo veliki potencijal za saradnju i rast, jer je Srbija, prema oceni naših međunarodnih partnera, jedna od vodećih država u Evropi kada je u pitanju razvoj inovacija i upotreba digitalnih tehnologija u poljoprivredi“, istakao je on.

Popović i Mondolini su izrazili uverenje da će poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, najavljena za decembar ove godine, kao i digitalni forum koji će biti organizovan u okviru te posete, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari