Poreska uprava: Rok za izjavu o prihvatanju isplate direktnih davanja ističe 5. maja 1Foto: Pixabay/stevepb

Poreska Uprava Srbije podsetila je danas privredne subjekte koji prihvataju isplatu direktnih davanja iz budžeta radi ublažavanja posledica pandemije da 5. maja ističe rok za podnošenje pojedinačne poreske prijave o obračunatim porezima i doprinosima za obračunski period mart 2021. godine, kao i posebne izjave o prihvatanju isplate direktnih davanja.

Uplata direktnih davanja iz budžeta, kako se navodi, izvršiće se u maju.

„Privredni subjekt koji u propisanom roku ne popuni posebnu izjavu na portalu Poreske uprave neće ostvariti pravo na direktna davanja bez obzira na to da li je podneta pojedinačna poreska prijava o obračunatim porezima i doprinosima za obračunski period mart 2021. godine“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da privrednim subjektima koji ne podnose pojedinačnu poresku prijavu o obračunatim porezima i doprinosima, odnosno koji nemaju zaposlene i nisu preduzetnici, odnosno preduzetnici poljoprivrednici koji su se opredelili za isplatu lične zarade, direktna davanja se isplaćuju bez davanja izjave o prihvatanju isplate.

Više informacija, poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave Srbije, mogu se obratiti Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i neposredno informisati na šalterima „Vaš poreznik“ u 37 filijala širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari