Poslanici narednih dana o jednokratnoj pomoći penzionerima 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Izmene i dopune Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, kojim se obezbeđuju dodatna sredstva za pomoć penzionerima, stigao je u Skupštinu Srbije po hitnom postupku i poslanici će o njemu raspravljati na tekućoj sednici.

Kao razlog za donošenje ovih izmena navodi se isplata novčane pomoći penzionerima u iznosu od pet hiljada dinara.

Za isplatu jednokratne pomoći penzionerima obezbeđeno 8,72 milijardi dinara. Isplata novčane pomoći obezbeđena je zahvaljujući ostvarivanju prihoda od doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u periodu od januara do avgusta 2019. godine, navodi se u obrazloženju predloga Zakona.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Poslanici narednih dana o jednokratnoj pomoći penzionerima”

  1. Ccc, mesa(ju) skupstinu, glume demokratiju, a kad se dalo 5 miliona € Durakovicu u Srebrenici da pobedi Srbina, kad je dato 10 miliona € u Mostar gde nema Srba, u Drvar koji nije u RSrpskoj, kad se dalo pola miliona Djulijaniju za 47 minuta posete da „da savet“ da je Beograd na dve reke, kad je dato 2,5 miliona € Kenedijevoj zeni da pobedi Trampa, kad se dao 1 milion € za Notr Dam, kad se dalo „dzabe“ Arapinu 130 hektara u srcu Beograda, kada 6,5 km puta od tunela Strazevica do Bubanj Potoka KOSTA 87 miliona, kada se daje Vesicu neograniceno novca da unakazuje Beograd poplocavanjem, kad se jurisa da se Djukanovicu i Rami napravi autoput, kao i NATO-u od Pristine do Nisa – ka Crnom moru i bezbroj slicnog – tada odlucuje jedan covek, a bednih 5.000 dinara, tj 40 €, IDE u skupstinu, da se „dokaze“ demokratija.
    Drzava cini nesumnjivi genocid nad sirotinjom, nad penzionerima posebno: nek’ mi jave kome od funkcionera SNS da prepisem moju penziju od 20.600 dinara?!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.