Pošta Srbije uvodi instant uplate naknada za usluge Ministarstva unutrašnjih poslova 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Pošta Srbije saopštila je da od danas građanima omogućava instant uplate naknada za usluge Ministrastva unutrašnjih poslova preko sistema instant plaćanja Narodne banke Srbije.

Svi građani koji imaju potrebe da plate naknade za usluge Ministarstva unutrašnjih poslova, za izdavanje ličnih dokumenata, registracionih nalepnica, prijavu prebivališta i još oko 300 usluga MUP-a, od danas to mogu da učine na 4.000 šaltera pošta širom Srbije, uz minimalnu naknadu koja iznosi 50 dinara za iznose do 5.000 dinara, a uplaćena sredstva će gotovo istog trenutka biti vidljiva na računu MUP-a.

Iz Pošte Srbije je navedeno da se gotovo 50 odsto uplata za usluge Ministarstva unutrašnjih poslova prima na šalterima pošta.

Uvođenje usluge instant plaćanja, još jedna je potvrda društveno odgovorne uloge Pošte Srbije koja kroz stalni rad na osavremenjavanju poslovanja i uvođenju novih tehnologija izlazi u susret potrebama korisnika, građana, privrednih subjekata, državnih organa i institucija.

Na ovaj način Pošta Srbije je podržala uslugu „Plati“, koja je građanima dostupna preko portala „eUprava“.

Usluge instant plaćanja preko sistema Narodne Banke Srbije građanima mogu da pružaju komercijalne banke i platne institucije, a Pošta Srbije je danas postala prva platna institucija u zemlji koja je ovu mogućnost ponudila svojim korisnicima, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari