Požarevac: Opstala samo polovina kineskih prodavnica 1

U Požarevcu je nedavno zatvorena još jedna kineska radnja, u Ulici Moše Pijade, u blizini glavne autobuske stanice.

U poslednje dve godine, to je peta radnja sa kineskom robom koja je zatvorena u centru grada. Prethodno su zatvorene dve na Trgu oslobođenja, jedna kod Visoke tehničke škole i jedna u Ulici Jovana Šerbanovića. Takođe, zatvorena je i robna kuća „Panda“ preko puta Medicinske škole. Tako je od desetak kineskih radnji, u centru grada danas otvoreno samo pet.

Prema pričama nekih trgovaca, na kineske radnje stavljen je ključ u bravu nakon otvaranja velike robne kuće Youmart, u maju 2016. godine. Ona se prostire na dva sprata nekadašnje robne kuće „Beograd“ i nudi bogat izbor robe, uz pristupačne cene. U njoj se prodaje sve sem nameštaja – kozmetika, šminka, nakit, zavese, posteljina, garderoba i obuća, tašne, igračke, veš… Nudi bogat izbor robe pogodne za poklone, pa su zbog toga oko Nove godine ispred nekoliko kasa redovi bili dugi i do 50 metara.

Lošijem prometu Kineza sigurno su doprinele i second hand radnje. Ima ih u skoro svakoj ulici, a cene za komad odeće, čak i markirane, kreću se od 50 do 300 dinara. Ubedljivo najposećeniji je „Textile hous“, koji ima kvalitetnu odeću i posteljinu uvezenu iz Evropske unije, uz periodična sniženja sve do 100 dinara. Osim kineskih radnji, u centru grada zatvoreni su i brojni butici. U isto vreme, otvoreno je sedam-osam radnji sa polovnom odećom, koja se prodaje na komad, ili na kilo, po ceni od 600 dinara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari