Predstavnici sindikata Sloga sa Kisić Tepavčević razgovarali o novim propisima o sindikatima 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Predstavnici sindikata „Sloga“ danas su razgovarali sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darijom Kisić Tepavčević o proceduri registracije sindikata i potrebi donošenja Zakona o sindikatima.

„Ministarki smo predočili da naš sindikat ne zanima ni reprezentativnost ni državni novac i da se zalažemo isključivo za potpuno resetovanje sindikalnih odnosa u Srbiji i donošenje zakona o sindikatima, pa makar to značilo privremeno gašenje svih sindikata kao nekada u Rumuniji“, naveo je u saopštenju predsednik „Sloge“ Željko Veselinović.

Dodao je da je razgovarano i o donošenju novog Zakona o štrajku i da je sindikat „Sloga“ prihvatio poziv da svojim učešćem i predlozima doprinese u svemu što može biti u korist radničke klase.

„Sastanak u Ministarstvu kroz otvoreni dijalog je pokazao veoma dobar primer kako bi i ostali ministri u Vladi trebalo da se ponašaju i da razgovaraju sa svim predstavnicima sindikata, bilo da su oni istomišljenici ili neistomisljenici“, rekao je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari