Pressek: Vlada dotira Kragujevac sa 300 miliona dinara, koliko i Beograd 1Foto: Stanislav Milojković

Vlada Srbije dotira Kragujevac sa 300 miliona dinara, a sredstva iz republičkog budžeta, ukupno 56 miliona, dobiće šumadijske opštine Batočina, Knić, Aranđelovac, Lapovo i Rača.

Kako je preneo portal „Pressek“ Vlada Srbije donela je rešenje o dodeli 3,1 milijarde dinara (oko 26,6 miliona evra) lokalnim samoupravama „usled smanjenog obima prihoda budžeta lokalne vlasti i drugih razloga“.

Najviše novca dodeljeno je Beogradu i Kragujevcu – po 300 miliona dinara, ili oko 2,5 miliona evra, što se vidi se iz rešenja objavljenog u Službenom glasniku.

„Pressek“ navodi da je „zanimljivo“ da Vlada Srbije ponovo dotira Kragujevac, iako je gradonačelnik Radomir Nikolić svojevremeno tvrdio da je ovogodišnji budžet grada racionalno isplaniran.

„Reč o racionalnom budžetu, koji je koncipiran na jednakim i realnim prihodima i rashodima“, rekao je Nikolić lane na sednici na kojoj se raspravljalo o budžetu.

Ovogodišnji budžet od 7,12 milijardi dinara, u julu je rebalansom uvećan za dodatnih milijardu i 500 miliona dinara.

Predsednik Skupštine Kragujevca Miroslav Petrašinović je tada rekao da je rebalans budžeta zasnovan na realnim procenama prihoda i primanja grada Kragujevca do 31. maja, a okosnica prihoda do kraja budžetske godine, biće prodaja imovine investitorima koji grade nova fabrička postrojenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari