Privreda na jednom mestu 1

Međunarodna privredna manifestacija, sajam „ZrBizNet“ otvara kapije za tri dana u zrenjaninskoj Hali „Medison“.

Tokom tri sajamska dana, u periodu od 20. do 22. septembra, predstaviće se više od 100 domaćih i inostranih izlagača, biće organizovan niz stručnih predavanja i prezentacija. Organizatori su Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanin, grad Zrenjanin, Regionalna privredna komora i Opšte udruženje preduzetnika, koji su zajedničkim snagama pripremili kvalitetne sadržaje za posetioce.

 – Dva uslova za uspeh manifestacije smo već ostvarili, a to su brojni učesnici i sadržajan program. Nadamo se dobroj poseti. Podsetiću, Regionalna privredna komora 17 godina je bila organizator sajma INOCOOP, prošle godine nismo bili uključeni u realizaciju nove sajamske manifestacije Zrbiznet a ove godine smo tu, da zajedno privučemo privrednike. Prihvatili su učešće na sajmu Privredna komora BiH, zatim banjalučka i bihaćka. Imaćemo izlagače iz Hrvatske, Rumunije Mađarske, i to predstavnike komora, ali i firmi. Ideja je bolje povezivanje uz slogan – Pokreni se! – objašnjava Predrag Stankov, predsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin. 

Prema njegovim rečima, na sajmu učestvuju i Razvojna agencija Srbije, predstavnici Fonda za razvoj, Ministarstva privrede, Pokrajinskog sekretarijata za privredu, svih regionalnih komora iz Srbije.

 Gde – šta

Organizatori sajma pripremili su dve lokacije za održavanje manifestacije – Hala Medison i Karađorđev park. U Karađorđevom parku biće štandovi malih zanatlija i preduzetnika, prodajne izložbe i dečija pijaca. Po popularnim cenama prodavaće se vojvođanski specijaliteti, čvarci i paprikaš kao obeležje ovog podneblja, sve uz dobru ponudu kraft piva.

U četvrtak i petak (20. i 21. septembar),posetioci mogu besplatno da isprobaju kako funkciniše virtuelna realnost, da pogledaju kako se proizvode određeni artikli, kako radi 3D štampač, da se upoznaju sa ponudom stanova u izgradnji, ili da posete neko od predavanja i sadržaja koji se organizuju na štandu ženskog preduzetništva. Poslednjeg dana sajma, 22. septembra, biće organizovan Sajam zapošljavanja, koji će biti koristan kako za nezaposlene, tako i za privrednike koji se suočavaju sa nedostatkom kadrova.

U Karađorđevom parku zanatlije iz cele Vojvodine predstaviće svoje ručno rađene proizvode, uz muziku i degustaciju nekoliko vrsta jela, koja će pripremati Zrenjaninci i gosti manifestacije koji će doći iz različitih krajeva Srbije. Poseban program očekuje najmlađe u subotu, 22. septembra, kada će moći da učestvuju u prvoj Dečijoj pijaci. Biće tu i pratećih zabavnih sadržaja poput crtanja karikatura, crtanje po licu, modne revije sportske opreme, nastupa horova i plesnih grupa, promocije Noći istraživača.

Nagrade za posetioce

Za posetioce „ZrBizNet“-a biće obezbeđeno mnogo nagrada. Mislilo se na decu, koje očekuju vredne nagrade u subotu, 22. septembra. Neke od nagrada koje su organizatori obezbedili jesu tuš-kada koju daruje „Kolpa san“, radni sto koji daruje kompanija „Basic line“, trotinet – poklon firme „Moto Dane“, dva ručka u restoranu „Golf centar“, ručak u hotelu „Vojvodina“, „Digiwear“ i „Diginet“ poklon paketi, i još mnogo toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari