Profit NLB banke u Srbiji u prvom kvartalu ove godine 1,1 milion evra 1Foto: FreeImages / Filippo Vicarelli

NLB Grupa je danas saopštila da je dobrim rezultatima započela i ovu godinu i u prva tri meseca ostvarila profit posle oporezivanja od 57,9 miliona evra, a da je profit njene banke u Srbiji iznosio 1,1 miliona evra.

Nadzorni odbor NLB-a je pozdravio najnovije povećanje kreditnog rejtinga te bankarske grupacije na investicioni nivo od strane bonitetne agencije Standard i Purs (Standard and Poor’s) kojim su, kako je istaknuto, potvrđeni napori usmereni na stabilizaciju poslovnih rezultata i odlučni koraci u pravcu poboljšanja kvaliteta aktive.

„Ovo je važna prekretnica koja doprinosi većem poverenju svih zainteresovanih strana, potvrđuje ambicije NLB-a da postane najznačajnija regionalna banka u zemljama u kojima posluje. Nadzorni odbor je utvrdio da je, uprkos izazovnom ekonomskom okruženju niskih kamatnih stopa, NLB Grupa na pravom putu da ispuni svoje srednjoročne ciljeve“, ističe se u saopštenju.

NLB banka Beograd je u prvom kvartalu ove godine privredu i građane Srbije kreditirala sa 81,1 milion evra, što je rast od 34 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

„Pored rasta plasmana, u prvom kvartalu smo zabeležili i rast depozita od 31 odsto“, istakao je predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd Branko Greganović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari