Protest kamiondžija u Kragujevcu 1Foto: www.zastava-kamioni.co.rs

Bivši radnici fabrike “Zastava kamioni” iz Kragujevca, koji su 2013. godine uz socijalni program napustili radna mesta, protestvovali su danas ispred Skupštine grada zbog toga što već pet godina skoro niko od njih nije naplatio potraživanja za koja imaju i pravnosnažne sudske presude.

Član Organizacionog odbora nezadovoljnih radnika Milojko Popović rekao je da okupljeni radnici ne žele da prave nikakve problem sugrađanima, već im je cilj da javnosti i lokalnoj upravi skrenu pažnju na svoj problem.

Mi se mirno okupljamo i tražimo naš novac koji nam duguje država za neisplaćene zarade. Država nam duguje od 150.000 do million dinara, bez sudskih, advokatskih troškova i kamate. To su za nas ogromne pare kojih se ne možemo odreći, rekao je Popović.

Popović je najavio da će protest nezadovoljnih kamiondžija biti nastavljen svakodnevno dok im država ne isplati celoupni dug.

On je podsetio da oko 300 bivših radnika fabrike “Zastava kamioni” potražuje oko 80 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, predstavnici ošćećenih radnika su se u više navrata obraćali nadležnim ministarstvima sa zahtevom da Vlada Srbije ispuni sve finansijske obaveze predviđene protokolom iz 2008. godine, potpisanim između Vlade, Grupe Zastava vozila i Sindikatom uoči dolaska “Fijata”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari