Protest kombi prevoznika 9. februara u podne 1Foto: Medija centar Beograd

Udruženje kombi prevoz putnika najavilo je protest za sutra 9. februara, a krenuće u 12 časova sa parkinga u Bulevaru Zorana Đinđića, na Novom Beogradu.

Nezadovoljni vozači okupiće se na Novom Beogradu, odakle će krenuti u protestnu vožnju do zgrade Vlade Srbije i drugih državnih institucija, zatim će se vratiti i kod Ušća završiti svoju vožnju.

Ilija Džikić, jedan od osnivača Udruženja kombi prevoz putnika, izjavio je danas, na konferenciji za novinare u Medija centru, da njima nije cilj da blokiraju saobraćaj i prave probleme sugrađanima, već samo da izraze svoje nezadovoljstvo.

“Danas može da vozi samo ko ima pare da plati vozilo. Vozila sa 7+1 sedišta ili 8+1, prema pravilu, ne smeju biti starija od pet godina i moraju da imaju digitalne tahografe. Ti zahtevi su nerelani s obzirom na plate kombi prevoznika i uslove u kojima rade”, naveo je Džikić.

On je napomenuo i da “većina vozača ima vozačku dozvolu B kategorije, a sada im je potrebna D1, koja se nigde u Srbiji ne može zasebno dobiti, već samo preko D kategorije, što je skuplje. Kako je dodao, da bi se stekla mogućnost polaganja za tu kategoriju, prvo se mora položiti za C”.

“Ministarstvo saobraćaja nije htelo da sluša naše predloge. Oni bi trebalo da budu servis građana, a ne autobusa i taksija”, naveo je Džikić.

On je rekao i da “državni službenici ne mogu da znaju potrebe putnika, jer se oni voze svojim automobilima, službenim automobilima ili avionima”.

“Zbog nesluha Ministarstva saobraćaja, mi ćemo nastaviti proteste. To će tako biti dok neko ne odluči da sedne sa nama za sto i dok nam ne ponude normalne uslove za rad”, zaključio je Džikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari