Protest organizatora venčanja, proslava i drugih vrsta slavlja 1Foto: Aleksandar Roknić

Članovi Udruženja ivent industrije Srbije, koja se bavi organizovanjem venčanja, proslava i drugih vrsta slavlja, održali su danas ispred zgrade Vlade protest sa koga su zatražili rešavanje njihovog položaja, jer im je od 15. marta prošle godine onemogućen rad, pa je više hiljada zaposlenih u nekoliko stotina firmi dovedeno na rub egzistencije.

Zamenik predsednika Upravnog odbora Udruženja ivent industrije Srbije Boško Bubanja rekao je da je pre 10 meseci Vlada zaključala jednu privrednu delatnost i „taj ključ je neko izgubio“, a zaposleni i nekoliko desetina hiljada članova njihovih porodica više nemaju sredstava za život, zbog čega je potrebno da Vlada u razgovorima sa njima pronađe rešenje.

Nas država Srbija ne prepoznaje ni u jednoj varijanti.

U Srbiji je jedinstven model: Zaključaj i ignoriši. Od marta do avgusta ni reč nismo rekli.

Od avgusta smo poslali više od 30 dopisa svim državnim organima, koji pasolutno ignorišu sve naše pozive i molbe, istakao je Bubanja.

On je upozorio da je za ovu godinu planirano oko 40.000 venčanja, a da za pripremu svadbe treba nekoliko meseci, zbog čega mole Vladu da ih pozove na razgovor kako bi se pronašlo rešenje, pošto će, ako to ne učini, sledeći korak udruženja biti izlazak na ulice.

Bubanja je rekao da su predstavnici ivent industrije spremni da poštuju sve najstrože mere koje Krizni štab donese, kao bi im se omogućilo da od aprila, kada vakcinacija počne da daje efekte, krenu sa radom.

On je napomenuo da kod članova udruženja ivent industrije vlada ogroman bes kad svakodnevno gledaju redove u zimskim turističkim centrima, ili slike iz kafana, gde na 100 kvadratnih metara bude 100 gostiju, a njima se ne dozvoljava da organizuju svečanosti, na kojima bi se mere poštovale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari