Pruga Beograd - Budimpešta: Probijena cev Čortanovačkog tunela 1 Foto: Wikipedia

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će infrastruktura biti važna i u periodu posle pandemije, kad se budemo borili za viši privredni rast i zato nam je važno da se kroz mere Vlade za pomoć privredi sačuvaju kompanije.

Mihajlović je povodom probijanja prve cevi tunela “Čortanovci”, na gradilištu brze pruge Beograd-Budimpešta, istakla da infrastruktura, uprkos epidemiji korona virusa, ostaje važan pokretač privrede i razvoja Srbije.

“Probijanje tunela je važan trenutak na svakom projektu i u uobičajenim okolnostima. Ako znamo da su Čortanovci jedno od najvećih infrastrukturnih gradilišta u Evropi, na kojem se uprkos epidemiji poštuju svi rokovi, to je rezultat na koji Srbija treba da bude ponosna“, rekla je ona.

Mihajlović je ukazala da je na celoj deonici od Stare Pazove do Novog Sada, od kad su na snazi mere države za suzbijanje epidemije korona virusa, svakog dana bilo aktivno od oko 500 do skoro 1.000 radnika.

Ona je zahvalila svim domaćim i stranim izvođačima koji su ispoštovali preporuku Ministarstva da se održi nivo aktivnosti na gradilištima, uz primenu svih mera suzbijanje zaraze predviđenih odlukama Vlade Srbije.

Radovi na izgradnji tunela i vijadukta “Čortanovci” su deo projekta izgradnje deonice brze pruge Beograd-Budimpešta od Stare Pazove do Novog Sada, čija je dužina 40,4 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari